Vegetarische barbecue

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat de barbecue weer tevoorschijn mag komen. Zonnige dagen met vrienden doorbrengen onder het genot van heerlijk eten en drinken. Dat is pas genieten. Maar wie denkt dat barbecueën alleen met vlees kan, heeft het compleet mis. Er zijn tal van manieren om een barbecue heerlijk te maken en dat geheel zonder vlees. In deze korte blog geven we drie tips voor een perfecte vegetarische barbecue!

 Tip 1: zonder stokbrood geen barbecue

Ooit wel eens gebarbecued zonder stokbrood? Die kans is waarschijnlijk heel klein. Stokbrood bij de barbecue wordt altijd gezien als een heerlijke toevoeging. Tussen de gerechten door jezelf verwennen met een stukje stokbrood is genieten. En je kan het geheel naar eigen wens beleggen. Zorg voor voldoende stokbrood en beleg op tafel zodat de vegetariër niets te kort komt.  

Tip 2: maak de groenten smaakvol

Het eten van kale groenten zonder extra toevoegingen is vaak redelijk saai qua smaak. Maar er zijn genoeg manieren om de smaak van groenten extra lekker te maken. Zo kan je de groenten roosteren op de barbecue, wat zorgt voor een zoetere smaak en de groenten worden lekker knapperig. Voorzie de groenten van kruiden, zoals basilicum, koriander, peper of andere kruiden die je lekker vindt. Zo krijgen de saaie groenten toch nog een bijzonder lekkere smaak.

Tip 3: vleesvervangers

20 jaar geleden was het vrij lastig om goede vervangers voor vlees te vinden, maar tegenwoordig puilen de schappen uit in de supermarkt met vlees vervangede producten.  Grill een lekker vegetarische burger op de barbecue of rijg kleine stukjes vegetarische kip aan een spies. Hiermee wordt de vegetariër zeker mee verwend. Wees wel voorzichtig, want niet alle vleesvervangers zijn geschikt om op de barbecue te leggen.